ЗАЩО ДА УЧИМ ИСПАНСКИ?

 Фактът, че испанският е вторият най-говорим език в света след английския, е основната причина, която кара много хора да се впуснат в изучаването на  този прекрасен език. Тази причина е от съществено значение, но има и още много по-разнообразни причини.

 

 

 

 

 

 

 

Защо учиш испански?“ е един от най-често задаваните въпроси към курсистите ни още от първия час в TLH. Ето и някои от отговорите:

Защото обожавам Испания“. Едно пътуване до Испания или до Латинска Америка може да ви накара да пожелаете да научите езика и да се върнете там отново.

 

 

 

 

 

 

Искам да обиколя цяла Латинска Америка“. Една от мечтите на повечето пътешественици е да обиколят невероятните страни от Южна Америка.

Обичам испанската и латиноамериканската музика“  Много са музикалните стилове, които могат да ви очароват: от испанската поп музика, фламенко, салса, бачата и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Испанският звучи много добре“. За повечето хора испанският език звучи красиво, мелодично, освен това писменият испански е почти изцяло фонетичен и това много улеснява произношението.

Испанците са много мили хора“. Някои от курсистите обясняват, че любезността на хората в Испания и Латинска Америка, ги е подтикнала да научат езика.

Мечтата ми е да извървя пътя Камино.“ Векове наред поклонници изминават прочутия маршрут през Северна Испания, наричан Камино, до Сантяго де Компостела.

Искам да чета Маркес, Мигел де Сервантес, Исабел Алиенде и т.н. в оригинал.“ .......или да разберете по-добре светът на Дали, Пикасо, архитектурата на Гауди... Езикът става все по-глобален и влиятелен в света на изкуствата и културата.

 

Испанският ми е необходим за работа“. Както вече споменахме, испанският език  се говори от близо 470 млн души по света. В тази връзка, испанският език ще ви е необходим, ако искате да разширите дейността на бизнеса си или да израснете професионално.

Обичам испанската храна“ Въпреки че не е толкова популярна като италианската или френската, испанската кухня може да предложи голямо гастрономическо разнообразие. С нищо не може да се сравни това сами да си поръчате паеля, студено гаспачо или то ртиля.

А вие, защо учите испански?

  • c-facebook

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com